03.10.2014 16:15

Brandts wil scherper FC Dordrecht zien

Trainer Ernie Brandts van FC Dordrecht is niet van plan zijn elftal flink te wijzigen na de zware thuisnederlaag tegen Vitesse van vorige week (2-6).

"Met onze speelstijl weten we dat we een keer tegen zo'n uitslag aan kunnen lopen", zei de coach in aanloop naar het uitduel met SC Cambuur van zaterdag. "We hebben deze week wel de nadruk gelegd op scherper beginnen, tegen Vitesse begonnen we te slap."

Brandts, die de geblesseerde Funso Ojo en Giovanni Korte mist, is onder de indruk van Cambuur, dat gedeeld zesde staat. "Ze hebben een goed middenveld, dat goed doorbeweegt. Ik vind het centrum ook sterk."

Bij Cambuur is spits Michiel Hemmen vanwege een schorsing niet inzetbaar. Lucas Bijker keert juist weer terug van een wedstrijd gedwongen toekijken. Trainer Henk de Jong hoopt vurig op een overwinning. "Als we weten te winnen pakken we echt gouden punten. Dan hebben we 15 punten uit acht wedstrijden, voor ons is dat echt een geweldig aantal."

De trainer rekent op een open wedstrijd. "FC Dordrecht is een ploeg met een positieve spelopvatting, ze zetten vroeg druk en willen voetballen. Saai zijn hun wedstrijden eigenlijk nooit, het is leuk om naar te kijken."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner