05.10.2014 16:41

Cocu ziet PSV groeien

Hoewel hij zelf het laatste half uur vanaf de tribune moest bekijken, hield PSV-trainer Phillip Cocu een goed gevoel over aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-0). "Buiten de eerste 15 minuten ben ik zeer te spreken over de teamprestatie'', zei Cocu. ,,De reactie na de verloren uitwedstrijd tegen Dinamo Moskou was heel goed.''

Cocu zag dat zijn elftal na rust, bij een 2-0-voorsprong, geen gas terugnam, maar Excelsior onder druk bleef houden. ,"We zijn niet achterover gaan leunen, niet gaan loeren op de kansen die via de counter wel zouden komen, maar hebben het initiatief behouden.

"Dat is wel eens anders geweest. Het was eigenlijk wachten op een grote uitslag, alleen die onnodige rode kaart voor Jeffrey Bruma veranderde de wedstrijd. Het is jammer dat we Bruma er over twee weken tegen AZ niet bij hebben.''