12.10.2014 13:37

'Rabiot en PSG praten weer, Ajax op de loer'

Marquinhos (l.) juicht nadat hij de score heeft geopend tegen Lille OSC. Adrien Rabiot (r.) doet vrolijk mee. (10-05-2014)
Marquinhos (l.) juicht nadat hij de score heeft geopend tegen Lille OSC. Adrien Rabiot (r.) doet vrolijk mee. (10-05-2014)

Ajax lijkt in de winterstop alsnog een groot talent aan de selectie te mogen toevoegen. Adrien Rabiot is niet tevreden met het aantal speelminuten dat hij bij Paris Saint-Germain krijgt en een deal met Ajax ligt in het verschiet.

Dit meldt het Franse L'Equipe zondag. Rabiot ligt nog tot 2015 vast in Parijs, maar de Franse landskampioen wil graag verlengen met de verdedigende middenvelder. Na een goed gesprek zijn de club en speler weer aan het onderhandelen en een verhuurperiode aan Ajax is ook besproken.

Ajax heeft in Niki Zimling en Nick Viergever twee verdedigende middenvelders, maar in de winterse transferperiode is het niet ondenkbaar dat Niklas Moisander vertrekt bij de Amsterdammers. In dat geval kan Viergever een linie terugzakken en heeft Ajax te weinig opties voor de rol van controlerende middenvelders.

Rabiot is negentien jaar oud en komt uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Hij speelde al bijna vijftig wedstrijden in de Ligue 1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner