13.10.2014 21:08

Steblecki: "Een kans om me te ontwikkelen"

Sebastian Steblecki (r.) schiet tijdens zijn officiële debuut voor SC Cambuur de 0-2 binnen in het bekerduel met FC Den Bosch. (24-09-2014)
Sebastian Steblecki (r.) schiet tijdens zijn officiële debuut voor SC Cambuur de 0-2 binnen in het bekerduel met FC Den Bosch. (24-09-2014)

SC Cambuur toverde op in de laatste dagen een Poolse verrassing uit de hoge hoed. De 22-jarige Sebastian Steblecki werd door de Leeuwarders uit Krakau opgepikt en zijn eerste weken in Nederland zijn de Pool goed bevallen.

"Om heel eerlijk te zijn had ik het niet verwacht", doelt Steblecki op het feit dat SC Cambuur deze zomer interesse in zijn persoon toonde. "Toen Cambuur met een voorstel kwamen heb ik gekeken naar alle voors en tegens. Ik heb alles met mijn familie en vrienden besproken en toen een beslissing gemaakt."

SC Cambuur bereikte uiteindelijk met zowel Steblecki als KS Cracovia een overeenstemming. Inmiddels woont de Pool al een tijdje in Leeuwarden "Het leven is hier rustiger dan in Krakau. Natuurlijk heb ik geen spijt dat ik ben verhuisd. In Nederland is alles ‘cool’. De mensen glimlachen hier. En de coach is een zeer sympathieke man die voor sommige spelers zelfs een vriend is", aldus Steblecki in Krakow Sport.

Steblecki maakte in het vorige competitieduel met FC Dordrecht, dat in 4-1 eindigde, zijn competitiedebuut voor SC Cambuur. Eerder speelde hij al mee in het bekerduel met FC Den Bosch (0-4 winst), waarin hij eenmaal scoorde. "Deze transfer is voor mij een kans om me te ontwikkelen. En dat is het belangrijkste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner