15.10.2014 15:38

Keuzes Van Wijk pakken goed uit bij Westerlo

De Nederlandse trainer van Westerlo, Dennis van Wijk, kijkt toe tijdens de competitiewedstrijd Cercle Brugge - Westerlo. (27-09-2014)
De Nederlandse trainer van Westerlo, Dennis van Wijk, kijkt toe tijdens de competitiewedstrijd Cercle Brugge - Westerlo. (27-09-2014)

Vorig seizoen werd de Nederlandse trainer Dennis van Wijk kampioen met Westerlo in de Tweede Klasse. Nu staat hij met diezelfde club vijfde in de eerste klasse. 

"Als je nagaat dat wij een heel slechte voorbereiding hebben gehad, is deze klassering verrassend hoog", vertelt Van Wijk aan Voetbal International. "Lang heb ik moeten wachten voordat de selectie compleet was. Op de transfermarkt gokte het clubbestuur op de koopjes, die komen pas aan het einde van de transferwindow. Maar de betere jongens van het kampioenselftal hebben we behouden. Het huidige Westerlo is in staat te verrassen met veel strijd, loopvermogen. De keuze voor va banc, snel naar voren spelen, heeft tot nu toe goed uitgepakt."

Sherjill MacDonald staat ook onder contract bij Westerlo, maar heeft nog weinig indruk gemaakt op Van Wijk. "Omdat hij begin dit seizoen niet fit was. Het bleek voor Sherjill moeilijk bij de les te blijven... Teleurstellend, omdat hij in het systeem van Westerlo een belangrijke speler kan zijn. Inmiddels zit hij wel dichter dan ooit tegen een basisplaats aan."

Ook Evander Sno en Mitch Apau spelen voor de promovendus. Waar Apau basisklant is, daar speelde Sno tot dusver slechts twee korte wedstrijden. "We krijgen Evander maar niet fit. Er is altijd wel iets aan de hand, dan een enkelblessure, dan weer een spierkwetsuur. Ik wil niet te hard oordelen, maar voor Amsterdammers is Westerlo natuurlijk wel een grote verandering, een stille omgeving. Datzelfde geldt een beetje voor Sherjill. Maar verder heeft Evander ook wat moeite met de manier van voetballen; momenteel traint hij individueel. Al met al is het zonde, want feitelijk mis ik nu twee heel goede spelers die Westerlo nóg sterker hadden kunnen maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner