15.10.2014 20:10

Marzo twijfelgeval voor Friese derby

SC Heerenveen weet nog niet of het zondag in de derby tegen SC Cambuur kan beschikken over Stefan Marzo. De rechtsback heeft last van zijn knie.

De Belg liep de blessure op in een wedstrijd van het beloftenteam tegen Almere City FC. De komende dagen moeten uitwijzen of Marzo inzetbaar is in de Friese derby. "Stefano had de dag na de wedstrijd last. Het zit net boven de knieschijf en lijkt een beetje op een ontsteking. We hopen dat hij eind van de week weer kan aansluiten bij de groep, maar dat is afwachten", zegt fysio Erik ten Voorde op de website van Heerenveen.

Mocht Marzo niet inzetbaar zijn, dan is Doke Schmidt zijn logische vervanger. Hij verving Marzo ook al tegen Willem II, omdat de Belg toen geschorst was.

Het treffen met Cambuur komt voor Sam Larsson sowieso te vroeg. Hij heeft last van zijn scheenbeen, maar is wel aan de beterende hand. Donderdag hervat de Zwee looptraining."We gaan hem meer belasten en hopen dat hij goed reageert op de arbeid. Sam is nog niet pijnvrij, maar is zelf positief en heeft het gevoel dat hij de stijgende lijn te pakken heeft."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner