17.10.2014 15:57

FC Groningen mist Burnet en Kappelhof

De geblesseerde Lorenzo Burnet en geschorste Johan Kappelhof missen zondag de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior. Trainer Erwin van de Looi kan wel weer een beroep doen op Tom Hiariej en Mimoun Mahi.

FC Groningen komt dit seizoen maar moeizaam tot scoren. De club scoorde pas negen keer in de Eredivisie. Alleen FC Dordrecht is met acht competitietreffers vooralsnog slechter op schot. FC Groningen is dit seizoen voor eigen publiek nog zonder puntenverlies. "Of we nu tegen Ajax of Excelsior spelen, we moeten uitstralen dat wij de punten in eigen huis zullen houden", pleitte Van de Looi voor een daadkrachtig FC Groningen.

De Groningers zullen tegen Excelsior mogelijk anders spelen dan in de voorgaande acht duels. Van de Looi experimenteerde in de interlandperiode in een oefenwedstrijd tegen het Duitse Rot-Weiss Erfurt met een 4-4-2-formatie.

Trainer Marinus Dijkhuizen van Excelsior beslist zaterdag of hij de licht geblesseerde Daryl van Mieghem laat beginnen. Ninos Gouriye is wel weer blessurevrij. Richard Stolte heeft een scheurtje in zijn kuitbeen opgelopen en moet vier tot zes weken rust houden.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner