18.10.2014 09:16

Drone met Albanese vlag bij competitieduel

Opnieuw heeft een drone met daaronder een vlag voor opschudding gezorgd in de voetbalwereld. Tijdens de Albanese competitiewedstrijd tussen Flamurtari en Skënderbeu vloog vrijdag een op afstand bestuurbaar vliegtuigje het stadion in Vlorë binnen, met een vlag van Albanië daaraan verbonden. Iets vergelijkbaars gebeurde drie dagen eerder in Belgrado tijdens de beladen EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië.

Toen leidde een drone met daaraan de vlag van 'Groot Albanië' tot ernstige ongeregeldheden in het stadion. Nadat één van de Servische voetballers de vlag te pakken had gekregen, werd hij belaagd door Albanese spelers. Woedende supporters van het gastland liepen het speelveld op en belaagden de spelers van Albanië, die tijdens hun vlucht naar de kleedkamer werden bekogeld met allerlei voorwerpen.

De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt omdat de Albanezen niet verder durfden te spelen. Volgens Servië was de drone met daaraan de vlag een provocatie van Albanië. De Europese voetbalbond UEFA heeft een diepgravend onderzoek ingesteld.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner