19.10.2014 16:30

Utrecht boekt moeizame zege op Dordrecht

FC Utrecht viert een vroege voorsprong tijdens het competitieduel FC Dordrecht - FC Utrecht. (19-10-2014)
FC Utrecht viert een vroege voorsprong tijdens het competitieduel FC Dordrecht - FC Utrecht. (19-10-2014)

FC Utrecht heeft moeizaam drie punten overgehouden aan het bezoek in Dordrecht. De Utrechters maakten het zichzelf onnodig moeilijk door na 2-0 voorsprong de 'Schapenkoppen' terug te laten komen tot 2-1. Yassin Ayoub zorgde met de 3-1 voor de bevrijding.

FC Utrecht begon voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal pakte het FC Dordrecht bij de keel en liet het pas los na twintig minuten. Dit leverde slechts één doelpunt op. Een voorzet van assistkoning Tommy Oar belandde op het hoofd van Ruud Boymans en hij kopte in de verre hoek raak.

Na de openingstreffer was het FC Utrecht dat de klok sloeg, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Rubio Rubin had een tweetal mogelijkheden, maar beide kansen hielp hij om zeep. FC Dordrecht had daarentegen niets in te brengen. FC Utrecht-keeper Robbin Ruiter kreeg nauwelijks wat te doen en de keren dat hij wat kreeg te doen was na een spelhervatting van de thuisploeg. Maar Ruiter had weinig moeite deze dode spelmomenten te neutraliseren.

Ook in de tweede helft had FC Utrecht het beste van het spel, maar gevaarlijk werd het niet echt. Sterker nog, het liet de thuisploeg het gevoel krijgen dat er wat te halen viel. De gevoel werd versterkt door een goede kans voor Mats Lieder (gestopt door Ruiter) en een penaltyclaim. Timo Letschert beroerde een vrije trap van Ryan Koolwijk met de hand, maar arbiter Mansveld wilde er niet aan om de bal op stip te leggen.

De wedstrijd kabbelde daarna voort, totdat Josimar Lima de wedstrijd liet ontbranden. Hij frommelde de bal knullig in zijn eigen doel voor de 0-2, maar daarna was de wedstrijd los. Vlak na de 0-2 maakte invaller Rick ten Voorde met zijn eerste paar balcontacten de aansluitingstreffer. FC Utrecht zou het gevoel van een déjà vu hebben gehad, want twee weken geleden gaven ze tegen Go Ahead Eagles ook al een 2-0 voorsprong weg.

Rihairo Meulens kreeg nog een behoorlijke kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar het was Yassin Ayoub die de wedstrijd met een heerlijke vrije trap besliste. Het verzet van FC Dordrecht was toen definitief gebroken en de bezoekers konden de wedstrijd eenvoudig uitspelen.

Door de overwinning klimt FC Utrecht naar de tiende plek. FC Dordrecht blijft op de een-na-laatste plek staan. Volgende week ontmoet FC Dordrecht  in Den Haag ADO in de jacht op de eerste overwinning sinds de start van de competitie. FC Utrecht krijgt PSV op visite.

Door: Jesper Davelaar

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner