19.10.2014 19:09

Brama over de IJsselderby: "Ik ben niet gek"

Wout Brama gaat in zijn debuut voor PEC Zwolle een kopduel aan met Teije ten Den. (19-10-2014)
Wout Brama gaat in zijn debuut voor PEC Zwolle een kopduel aan met Teije ten Den. (19-10-2014)

Debutant Wout Brama baalt dat hij PEC Zwolle niet heeft kunnen helpen aan minstens een gelijkspel. De middenvelder, die zaterdag pas te horen kreeg dat hij bij de selectie zat wegens een blessure van Jesper Drost, kreeg in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid om te scoren.

"De keeper legt hem eigenlijk voor mijn voeten neer en ik schiet hem over. Voor mijn gevoel was het een hele grote kans, maar ik moet dat nog terugzien", aldus Brama voor de camera’s van de NOS. "Ik scoor niet zo vaak, dus dat was wel heel leuk geweest. Het zat er helaas niet in."

Brama, die jaren bij FC Twente heeft gespeeld, wist hoe belangrijk een zege op Go Ahead Eagles was. "Ik weet hoe de verhoudingen liggen, ik ben niet gek. Deze IJsselderby is bij mij ook wel bekend. Ik weet hoe het hier speelt en leeft. Ik had heel graag de gelijkmaker gemaakt en daarna de winnende."

De middenvelder, die jarenlang bij FC Twente speelde, was blij dat Zwolle hem onderdak bood. "Ik heb heel lang getraind bij Twente in afwachting van een mooie Engelse club. Ik heb vorige week meegetraind, maar het gevoel daar was niet goed. De dag daarop was ik binnen vijf minuten rond met Zwolle. Ik heb aangegeven dat ik dat heel graag wilde. Binnen vijf minuten werd ik teruggebeld door mijn zaakwaarnemer dat het rond was. Ik wil gewoon weer lekker voetballen en deze keuze is puur op voetbal gebaseerd, door de speelstijl van Zwolle."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner