19.10.2014 19:34

Booy: "Dat is echt een wapen geworden"

Go Ahead Eagles is na de zege op rivaal PEC Zwolle tijdelijk in de zevende hemel beland. De ploeg van trainer Foeke Booy versloeg de ploeg uit Zwolle met 3-2 dankzij wederom een doelpunt uit een dood spelmoment.

"Daar zijn we al een halfjaar lang iedere dag mee bezig", bekent Booy na afloop tegenover de NOS. "Het moet een twee-eenheid zijn. Jop van der Linden kan de bal neerleggen waar hij wil en daar moeten onze andere spelers op anticiperen. Dat is een écht wapen voor ons geworden."

De coach van de Deventernaren is trots op zijn ploeg, die vooral in het begin domineerde. "In de eerste helft waren we heer en meester. Toen hebben we de derby beslist. Er zat van alles in deze wedstrijd en ik denk dat voetbal daar uiteindelijk voor bedoeld is. Het klopte bij ons als een bus en dan kun je het ook Zwolle heel erg moeilijk maken", aldus Booy, die weer omhoog kan kijken.

"Dit betekent heel veel voor ons. Op de ranglijst doen we goede zaken tegen een ploeg die uitstekend aan het seizoen is begonnen. Dat geeft de bevestiging aan mijn team dat we tot veel in staat zijn", besluit de oefenmeester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner