21.10.2014 13:30

Bram van Polen en het ziekenhuisbezoek

Bram van Polen (PEC Zwolle, m.) uit zijn frustratie tijdens de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Fernando Lewis (l.), Jules Reimerink (m.) en Joost Broerse (r.) staan er in diverse vormen van activiteit bij. (19-10-2014)
Bram van Polen (PEC Zwolle, m.) uit zijn frustratie tijdens de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Fernando Lewis (l.), Jules Reimerink (m.) en Joost Broerse (r.) staan er in diverse vormen van activiteit bij. (19-10-2014)

Als captain heb je een voorbeeldfunctie te vervullen voor teamgenoten en fans. Bram van Polen deed alles behalve dat na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en hij is daarom onze Schlemiel van de Week.

Direct na de wedstrijd was de situatie rondom Van Polen niet helemaal duidelijk, maar later werd bekend dat de aanvoerder van PEC Zwolle in een vlaag van woede een bal de tribunes in schoot. Frustratie is natuurlijk begrijpelijk, want zijn ploeg verloor met 3-2 van Go Ahead Eagles, maar het uiten van die frustratie liep nogal vervelend af.

Ziekenhuisbezoek

Van Polen raakte namelijk een man op de tribune vol in het gelaat. Het ‘schot’ was dusdanig hard dat de bezoeker van Go Ahead Eagles – PEC Zwolle met een ambulance naar het ziekenhuis moest en daar werd geconstateerd dat de man een zware hersenschudding opliep door de actie van Van Polen.

Iedereen in de voetballerij weet natuurlijk dat dit niet de schoonheidsprijs verdiend en toen het balletje eenmaal aan het rollen kwam (haha), grepen zowel Go Ahead Eagles als PEC Zwolle in de media om zich heen. Van Polen heeft inmiddels contact gezocht met de club uit Deventer, om te achterhalen wie het slachtoffer was. De aanvoerder van PEC Zwolle wil persoonlijk zijn excuses overbrengen. Een nobel, maar niet meer dan logisch gebaar van de voetballer, die al zeven jaar in Zwolle voetbalt.

KNVB

Met excuses lijkt Van Polen er echter niet mee weg te komen. De Nederlandse voetbalbond heeft via de social media (zie tweet) bekendgemaakt dat het voorval tussen Van Polen en de supporter naar de aanklager betaald voetbal is doorgestuurd. Deze gaat de zaak bekijken en dit kan betekenen dat de 29-jarige verdediger alsnog geschorst wordt vanwege dit voorval.

De wedstrijd zelf

De frustratie komt bij Van Polen echt niet alleen na het laatste fluitsignaal. Wie zelf voetbalt, weet dat als het niet loopt, je de laatste tien minuten langzaam het kookpunt bereikt. De speler van PEC Zwolle begon al niet lekker aan de wedstrijd, nadat zijn directe tegenstander wel heel makkelijk bij hem wegliep, in alle rust kon voorzetten en zo een assist leverde voor de 1-0 van Jeffrey Rijsdijk. Fernando Lewis is nog een voetbalbroekie en juist dat maakt het zo vreemd dat een ervaren rot met meer dan 150 wedstrijden in het betaalde voetbal, zich zo makkelijk in de luren laat leggen.

Excuses gaan aangeboden worden, maar als de man die getroffen werd door Van Polen een diehard supporter van Go Ahead Eagles is, zal het geen prettige zaak worden. Van Polen zei niet voor niets na de wedstrijd dat hij rechtstreeks terug naar Zwolle gaat. “Naar dit dorp zou ik ook niet heel graag alleen willen gaan.” Onveilig misschien, voor een speler van PEC Zwolle? Dan gaat dat ziekenbezoek nog leuk worden..

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner