24.10.2014 13:50

Van de Looi passeert Rasmus Lindgren

FC Groningen zal aanstaande zaterdag zonder Rasmus Lindgren in de basis de wedstrijd tegen AZ beginnen. Trainer Erwin van de Looi slachtoffert de 29-jarige Zweed, wiens basisplaats zal worden overgenomen door Tom Hiariej.

In een reactie aan RTV Noord-journalist Elwin Baas heeft Lindgren laten weten het niet eens te zijn met de beslissing van Van de Looi. De middenvelder begon dit seizoen bijna elke wedstrijd in de basis. Lindgren miste alleen het uitduel met FC Utrecht (1-0 verlies) wegens een schorsing.

De Groningers zijn bezig aan een zwakke reeks; in de laatste vijf competitiewedstrijden pakten de noorderlingen slechts vier punten. Van de Looi experimenteerde in het vorige duel (Excelsior-thuis, 1-1) met een 4-4-2-formatie en hij zal tegen AZ ook op die wijze spelen.

Naast Kieftenbeld raakt ook Nick van der Velden zijn basisplaats kwijt. Zijn vervanger is Jarchinio Antonia. Van de Looi blijft vertrouwen houden in spits Danny Hoesen, die in het huidige Eredivisie-seizoen nog geen enkele keer scoorde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner