24.10.2014 14:25

"De Olympische gedachte laten we thuis"

Go Ahead Eagles reist zaterdag met veel vertrouwen af naar de ArenA. De club uit Deventer verkeert in goede vorm (twee zeges op rij) en gaat voor een goed resultaat tegen Ajax.

"We gaan met z'n allen voor een goed resultaat in de ArenA. Waarom niet? De Olympische gedachte – meedoen is belangrijker dan winnen – laten we thuis", laat Booy op de clubwebsite van Go Ahead weten. "Het zal natuurlijk niet makkelijk worden, maar we hebben wel de intentie een resultaat neer te zetten. Het is daarbij belangrijk dat we onszelf zijn, durven te blijven voetballen in balbezit."

De trainer van de Eagles ziet zijn team progressie boeken. "Ook in de ArenA zullen we ruimtes krijgen, dus de kans om te voetballen. Je merkt dat het team daar steeds meer ervaring en herkenning in krijgt. Dat zag je al tegen Zwolle toen we onze voorsprong verdedigden. Dat ging een stuk beter dan in de beginfase van het seizoen in het duel met Groningen."

Nog nooit pakte Go Ahead een punt (of meer) in een uitwedstrijd tegen Ajax. "Een mooi moment daar verandering in te brengen", aldus Booy.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner