25.10.2014 13:43

Noring heeft het zwaar in Heerenveen

Doelman Viktor Noring verricht een redding voor het Zweedse Trelleborgs FF in het competitieduel met BK Häcken. (02-10-2011)
Doelman Viktor Noring verricht een redding voor het Zweedse Trelleborgs FF in het competitieduel met BK Häcken. (02-10-2011)

Viktor Noring (23) kwam met grote ambities naar sc Heerenveen. Voorlopig komt daar weinig van terecht. De Zweedse doelman is op het derde plan beland. Hij moet eerste keus Kristoffer Nordfeldt en Maarten de Fockert voor zich laten.

Noring is bezig aan zijn eerste seizoen in Friesland. Toen hij een tweejarig contract ondertekende rekende de sluitpost op een vertrek van Nordfeldt. Dat kwam er niet van. Nordfeldt bleef eerste keus en De Fockert, die de afgelopen zomer overkwam van Feyenoord, ontwikkelde zich stormachtig. De oud-doelman van Feyenoord is nu tweede doelman, Noring derde. Dat betekent dat de Zweed bij wedstrijden op de tribune plaats moet nemen.

"Het is lastig en ook wel zwaar dat ik niet eens op de bank zit. Maar ik moet op mijn kans wachten. In de winterstop ga ik verder kijken, wie weet hoe het er dan voor staat. In het voetbal kan alles zomaar anders zijn", zegt Noring in de Leeuwarder Courant.

"Ik heb van jongs af aan de mentaliteit gehad om de nummer één te zijn. Dat heb ik van mijn moeder, die in de jaren negentig de beste triatlete van Zweden was. Kristoffer (Nordfeldt, red.) kende ik al van de Zweedse jeugdselecties. Hij heeft de laatste jaren op een hoger niveau gespeeld dan ik, maar ik heb niet het gevoel dat hij beter is."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner