25.10.2014 21:39

Willem II boekt historische zege bij Heracles

Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo, l.) en Bryan Linssen (r.) overleggen met elkaar nadat Willem II op een 0-1 voorsprong is gekomen. (25-10-2014)

Willem II heeft voor het eerst in de geschiedenis weten te winnen op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer Jurgen Streppel was zaterdagavond in Overijssel heer en meester en won mede door een uitblinkende Samuel Armenteros met 1-3.

Tot de 21e minuut had Heracles haar zaakjes goed op orde. De Almeloërs waren in de openingsfase de betere partij, maar slaagden er niet in de kansen af te maken. Na een mogelijkheid van de thuisploeg zorgde Willem II-doelman Kostas Lamprou  voor een snelle spelhervatting, waarna Freek Heerkens, die tijdens de warming-up te horen kreeg dat hij zou spelen in plaats van de geblesseerde Frank van der Struijk, de bal op het hoofd van Stijn Wuytens legde, die prachtig raak kopte (0-1).

Vervolgens was Heracles de weg een beetje kwijt. Gaandeweg werd Willem II daarom steeds meer de baas op het veld. De thuisploeg slaagde er nog amper in om voetballend over de middenlijn te komen door het goede druk zetten van de bezoekers en aanvaller Wout Weghorst moest enkel doen met lange ballen. In de tweede helft zette dit spelbeeld zich voort, maar doordat Heracles op jacht moest naar de gelijkmaker kwamen er meer ruimtes voor de bezoekers.

Na een uur spelen zag Robbie Haemhouts dat zijn ploeggenoot, en tevens oud-Heraclied, Armenteros zich in de ruimte bewoog. De middenvelder stuurde de Zweed de diepte in, waarna de aanvaller keurig met links binnenschoot (0-2). Een kwartier later werd diezelfde Armenteros vrijgespeeld door invaller Bruno Andrade, waarna hij keurig de wedstrijd definitief in het slot gooide: 0-3. Overigens besloot Armenteros beide keren niet te juichen uit respect voor zijn oude werkgever.

Het slotakkoord was voor Oussama Tannane. De Heracled tekende in de 78e minuut voor het eredoelpunt van Heracles, dat vervolgens niet meer de kracht had om tot een slotoffensief te komen. Daardoor blijft de ploeg hekkensluiter met slechts drie punten uit tien duels. Willem II stijgt naar de achtste plek, maar heeft net zo veel punten als nummer vijf Vitesse.

Door: Joey Knobben