26.10.2014 12:49

Hoesen scoort eindelijk: "Lekker dat hij valt"

Danny Hoesen (r.) viert zijn treffer voor FC Groningen. De spits scoort de 0-2 tegen AZ. (25-10-2014)
Danny Hoesen (r.) viert zijn treffer voor FC Groningen. De spits scoort de 0-2 tegen AZ. (25-10-2014)

Danny Hoesen moest tot speelronde tien wachten op zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. Op bezoek bij AZ was het eindelijk raak voor de spits. Hoesen schoot zijn ploeg op een 0-2 voorsprong in de wedstrijd die uiteindelijk onbeslist eindigde (2-2).

"Het is altijd lekker om doelpunten te maken en het begon een beetje een ding te worden. Ik ben er vrij rustig onder gebleven en ben hard blijven werken", zegt Hoesen tegen FOX Sports. " Ik wist dat die kans uiteindelijk een keer zou komen en de jongens in het team gunnen het me heel erg. We zijn hard aan de slag gegaan op de training en dan is het wel lekker dat de bal eindelijk binnenvalt."

FC Groningen speelt sinds het duel met Excelsior in een 4-4-2-systeem. Ook tegen AZ gebruikte trainer Erwin van de Looi deze formatie. Dat betekende dat Hoesen het aanvalskoppel vormde met Michael de Leeuw, die blij was voor zijn scorende collega. "We raken steeds beter aan elkaar gewend en weten allemaal wat Danny kan. Dat zien we op de training ook. Voor hem is het lekker dat hij nu die bal binnen schiet, want het gaat toch aan je knagen. Wij wisten al dat hij het kan, nu weten jullie dat ook."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner