28.10.2014 22:56

NAC Breda ontsnapt bij Fortuna Sittard

Mats Seuntjens (l.) is zo blij met zijn doelpunt tegen Fortuna Sittard dat hij spontaan begint te vliegen. Adnane Tighadouini aanschouwt het wonder. (28-10-2014)

NAC Breda heeft dinsdagavond met veel pijn en moeite de achtste finales van de KNVB Beker bereikt. De formatie ontdeed zich pas in de verlenging van Fortuna Sittard (3-2), de laagst geklasseerde club in de Jupiler League.

Erik Falkenburg maakte in de 95e minuut het beslissende doelpunt voor de huidige nummer zestien van de Eredivisie. NAC maakt er een vreemde gewoonte van om tegen laaggeklasseerde ploegen te verzuimen. De formatie struikelde eerder dit seizoen ook over Heracles Almelo (6-1), de hekkensluiter van de eredivisie.

Het elftal van interim-trainer Eric Hellemons leek aanvankelijk op weg naar een eenvoudige zege. Bij rust leidde de eredivisionist met 2-0, dankzij treffers van Mats Seuntjes en Adnane Tighadouini. In de tweede helft benutte Seku Conneh een strafschop voor de thuisclub. Vervolgens profiteerde Jordi Baur van slecht verdedigen van Sepp De Roover (2-2).