29.10.2014 10:07

Talentvolle keeper scoort voor De Graafschap

Jeroen Meurs (tweede van rechts) wordt gefeliciteerd met zijn treffer tijdens het bekerduel De Graafschap - Deltasport. (28-10-2014)
Jeroen Meurs (tweede van rechts) wordt gefeliciteerd met zijn treffer tijdens het bekerduel De Graafschap - Deltasport. (28-10-2014)

Jeroen Meurs scoorde dinsdagavond zijn eerste treffer voor De Graafschap tijdens het bekertreffen met Deltasport (4-1). Er kleeft een bijzonder verhaal aan de jonge aanvaller van de 'Superboeren'.

De negentienjarige Meurs was namelijk een talentvolle doelman bij PSV. "Ik heb daar zeven jaar gezeten, maar raakte bij de B-junioren geblesseerd aan mijn schouder. Het was zo ernstig dat ik moest stoppen met keepen. Dat leek einde carrière voor mij", vertelt Meurs aan Omroep Gelderland.

Toch keerde hij terug bij de profs. "Eigenlijk was het voor mijn lol dat ik ben gaan voetballen bij UDI. Op zijn zestiende mocht ik mijn debuut maken in het eerste elftal. Daarna ging ik naar NEC waar ik twee jaar heb gezeten. Nee, het is daar inderdaad niet gelukt. Toen de club vorig jaar degradeerde lieten ze me weten dat ik iets anders kon zoeken."

In Doetinchem kreeg hij een nieuwe kans. "De eerste keer dat ik hier kwam dacht ik direct hier wil ik naar toe. Ik vind dit een mooie en warme club waar ik me thuis voel", vervolgt de spits. "Ik had wel een beetje het gevoel dat ik mocht invallen. De bank was jong en aanvallers worden dan snel gewisseld. Het was zeker een mooie aanval en ik stond aan het einde. Prachtig. Daar liggen ook mijn kwaliteiten. Doelpunten maken. Ik hoop vaker te scoren en nog veel minuten te maken dit seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner