31.10.2014 09:42

"Het verschil met Promes en Tadic is te groot"

Youness Mokhtar (r) dribbelt tegen SC Cambuur langs Wout Droste. Vlak voor tijd tekent de FC Twente-aanvaller voor de gelijkmaker. (9-8-2014)
Youness Mokhtar (r) dribbelt tegen SC Cambuur langs Wout Droste. Vlak voor tijd tekent de FC Twente-aanvaller voor de gelijkmaker. (9-8-2014)

Arnold Bruggink is nog niet echt te spreken over het spel van FC Twente. De voormalig speler van de club stelt dat vooral de flankaanvallers nog moeten wennen aan het niveau.

"Het verschil in kwaliteit met Dusan Tadic en Quincy Promes is groot", weet de analyticus van FOX Sports. "Vanaf de flanken wordt vooralsnog weinig gecreëerd. Als Jesús Corona het niet heeft, blijft er weinig over. Youness Mokhtar is in uitwedstrijden best dreigend, maar lijkt in de Grolsch Veste last te hebben van druk. Ryo Miyaichi en Kasper Kusk, vleugelaanvallers die eigenlijk voor de basis zijn gehaald, hebben nog niet kunnen bekoren. Maar misschien komt dat nog", aldus een kritische Bruggink.

Over Hakim Ziyech is hij wel te spreken, maar hij is conditioneel nog niet helemaal fit. "Het spel van hem is een lust voor het oog, maar ik zie dat hij soms al na 65 minuten erdoorheen zit. Dat geldt voor meerdere jongens", vervolgt Bruggink. "Op de training bij FC Twente is het niveau toch wat hoger dan bij sc Heerenveen of PEC Zwolle, zo blijkt. Het duurt even voordat die jongens het uithoudingsvermogen hebben om een hele wedstrijd fris te zijn."

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner