31.10.2014 16:25

Jans: "Dekker verjongde uitgave van Clasie"

Rick Dekker (m.) speelt de bal naar een medespeler, net voordat Tiémoko Konate (l.) erbij kan. (28-08-2014)
Rick Dekker (m.) speelt de bal naar een medespeler, net voordat Tiémoko Konate (l.) erbij kan. (28-08-2014)

PEC Zwolle nam deze zomer de aanvoerder van de A1 van Feyenoord, Rick Dekker, over. De negentienjarige middenvelder krijgt nog nauwelijks speeltijd bij de Zwollenaren, maar dat is volgens trainer Ron Jans slechts een kwestie van tijd.

"Rick is de verjongde uitgave van Jordy Clasie. Hij is zo'n type speler, ziet het spel, wil vooruit spelen en is tactisch slim", aldus Jans over Dekker. "En hij doet zijn stinkende best. Ik ben tevreden over hem, volgend jaar moet hij echt een volwaardig selectielid zijn. Nu zit Rick soms bij de selectie en pikt hij een invalbeurt mee."

Aanstaande zondag keert Dekker terug in Rotterdam. Dan neemt hij het met zijn huidige werkgever op tegen Feyenoord. Hij speelde lange tijd in de jeugdopleiding van de Rotterdammers, maar hij kreeg in de zomer geen nieuw contract voorgelegd. "Ik ben wel een Feyenoorder, heb daar acht jaar gespeeld. Het was op het moment zelf wel lastig, maar na tijdje moet toch de knop om. Blij dat Zwolle is gekomen. Achteraf is het goed voor mij geweest."

Dekker heeft nog niet veel minuten in het eerste elftal van PEC Zwolle gemaakt. "Ik heb gespeeld tegen Sparta Praag (voor de Europa League, red), maakte mijn debuut in de competitie tegen Ajax een paar minuten voor tijd en heb al twaalf keer bij de selectie gezeten. Gaat prima zo. Ik ben jong, dus moet me ontwikkelen, dat zeggen ze hier ook. Dan is het mooi dat ik al zo vaak bij de selectie zit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner