01.11.2014 22:40

PSV met tien man minimaal langs ADO Den Haag

PSV heeft zich met minimale cijfers ontdaan van ADO Den Haag. De Eindhovenaren stonden bijna een uur lang met tien man, maar waren desalniettemin de betere partij. Het werd 'slechts' 1-0.

PSV kreeg al vroeg een fikse tegenvaller te verwerken. Jetro Willems kwam in botsing met Kevin Jansen en moest het veld al binnen het kwartier verlaten met een hoofdblessure. Joshua Brenet moest hem vervangen. De Eindhovenaren kregen voldoende kansen om de voorsprong te nemen, maar bij de afronding ontbrak wat geluk. Zo schoot Memphis Depay de bal snoeihard op de lat na een goede voorzet van Andrés Guardado.

Nog binnen het half uur moest PSV zelfs met tien man gaan spelen. Jorrit Hendrix incasseerde twee gele kaarten – twee keer wegens vasthouden – en moest dus het veld verlaten. ADO, dat voor de rode kaart met de rug tegen de muur stond, kwam er hierna een enkele keer uit, maar werd zelden gevaarlijk. De thuisploeg kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog twee prima mogelijkheden op de 1-0, maar wederom ontbrak wat geluk. Eerst zag Luuk de Jong zijn inzet vlak voor de lijn gepakt worden door doelman Martin Hansen en nog geen minuut later wipte Georginio Wijnaldum de bal op de paal.

Ook na rust bleef ADO behoudend spelen. De ploeg van trainer Henk Fraser vond een punt al een overwinning. Toch werd die houding afgestraft door de Eindhovenaren. Een paar minuten na rust tikte Depay een voorzet van Narsingh simpel binnen. De vleugelspeler scoorde alweer zijn zevende van het seizoen. PSV ging direct op zoek naar de 2-0. Depay probeerde het met een lobje, maar die verdween rakelings naast het doel van Hansen.

Hierna nam de ploeg van Phillip Cocu gas terug en gaf het initiatief aan ADO. De bezoekers waren echter niet bij machten om kansen af te dingen. Daarbij had het de pech dat topscorer Michiel Kramer niet fit was en zich liet vervangen door Roland Alberg. In de slotfase kwam er nog een slotoffensief, maar ook die overleefden de Eindhovenaren vrij simpel. Door de overwinning blijft PSV koploper en houdt het vier punten voorsprong op naaste belager Ajax.

Door: Rijcko Treep