02.11.2014 11:58

Hendrix over rode kaart: "Heel frustrerend"

De tocht naar de kleedkamer is lang en eenzaam voor Jorrit Hendrix, die een rode kaart krijgt tegen ADO Den Haag. (01-11-2014)
De tocht naar de kleedkamer is lang en eenzaam voor Jorrit Hendrix, die een rode kaart krijgt tegen ADO Den Haag. (01-11-2014)

Jorrit Hendrix was de schlemiel tegen ADO Den Haag. De middenvelder kreeg al na een half uur spelen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een fout van zijn keeper. De jongeling sprak na het duel over zijn onfortuinlijke momenten.

"Natuurlijk was ik eerst heel teleurgesteld. Maar nu overheerst de blijdschap", zegt de PSV'er na de krappe overwinning van PSV (1-0). "Dit is een knappe prestatie van de ploeg." Door de winst blijft PSV koploper in de Eredivisie en houdt het vier punten voorsprong op naaste belager Ajax.

Het middenveld van PSV is sterk dit seizoen. Dit weet ook Hendrix. "De trainer kijkt per wedstrijd wie hij nodig heeft. En nu was ik dat weer. Natuurlijk is het lekker om je naam op het bord te zien staan, maar ik heb er verder niet teveel bij stilgestaan." Hendrix hield Adam Maher op de bank, maar moet de volgende wedstrijd dus sowieso laten schieten vanwege zijn rode kaart. Vooral de tweede gele kaart was zuur voor hem.

"Kramer kruiste voorlangs, ik deed niets, maar hij ging liggen. Heel frustrerend." Hendrix mist het competitieduel tegen Heracles Almelo door een directe schorsing. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner