07.11.2014 21:53

De Reuver bezorgt Excelsior weer een punt

Invaller Carlo de Reuver (m.) is door het dolle heen omdat hij in de blessuretijd namens Excelsior de 2-2 maakt tegen FC Utrecht. (07-11-2014)

Twee late doelpunten op Woudestein zorgden voor een puntendeling tussen Excelsior en FC Utrecht. Het 2-2 gelijke spel kwam pas in de blessuretijd tot stand, na weer een goal van invaller Carlo de Reuver.

In de openingsfase van de wedstrijd was Excelsior in eigen huis de bovenliggende partij. Het eerste kwartier bracht dit de thuisploeg nog geen kansen, maar na 23 minuten beloonde men zichzelf alsnog. Een prachtige steekpass van Jeff Stans zette Luigi Bruins alleen voor het doel. Zijn inzet belandde via de paal voor de voeten van Tom van Weert, die de bal met rechts in een leeg doel kon schuiven.

Na ruim een half uur draaide de wedstrijd uit het niets ineens om. Kristoffer Peterson kwam vanaf rechts naar binnen en probeerde op goal te schieten. Zijn poging leek ruim voorlangs te gaan, maar stuitte op Mark van der Maarel. De mee op gekomen verdediger veranderde de baan van het schot doelbewust met zijn buik en verschalkte daarmee Gino Coutinho.

In de tweede helft was het spel van beide ploegen lange tijd zeer onzorgvuldig. Zowel Excelsior als FC Utrecht kwamen maar moeizaam tot noemenswaardige doelpogingen, waardoor de amusementswaarde van de wedstrijd snel achteruit holde.

De wedstrijd leek dan ook lange tijd als een nachtkaars uit te gaan met een puntendeling, maar FC Utrecht dacht daar anders over. Ruim vijf minuten voor tijd was het Christian Kum die geheel vrijstaand een goed genomen vrije trap van Yassin Ayoub binnen kon koppen. De rechtsback leek daarmee zijn ploeg de zege te bezorgen.

Na deze goal bracht Marinus Dijkhuizen Carlo de Reuver in het veld en net als vorige week was deze wissel een punt waard. Een fijne voorzet vanaf links van Jordan Botaka kwam terecht bij de geheel vrijstaande invaller. De Reuver dacht niet na, haalde met links goed uit en bezorgde zijn ploeg daarmee wederom een gelijkspel in de slotfase van dit duel.

Door: Dennis Korpel