09.11.2014 16:24

Vitesse en Feyenoord in evenwicht

Vitesse heeft zondagmiddag een einde weten te maken aan de zegereeks van Feyenoord. Waar de Rotterdammers de laatste vijf Eredivisiewedstrijden wisten te winnen, slaagden de Arnhemmers erin de ploeg een punt af te snoepen (0-0).

Aan de kant van Vitesse verving de van een blessure herstelde Guram Kashia de geschorste Arnold Kruiswijk. Verder bestond de opstelling van trainer Peter Bosz uit dezelfde tien namen als die van vorige week bij FC Utrecht (3-1 nederlaag). Feyenoord moest het doen zonder de geblesseerde Luke Wilkshire. De Australiër zag dat Rick Karsdorp zijn vervanger was. Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius begonnen weer op de bank. De talentvolle spelers begonnen vorige week nog in de basis, maar werden slachtoffers van de terugkeer van de weer fitte Lex Immers en Elvis Manu.

Gedurende de eerste 45 minuten was Feyenoord de bovenliggende partij. Dat resulteerde in een handjevol kansen voor de Rotterdammers. Met name Manu was veelal gevaarlijk, maar Piet Velthuizen reageerde attent op de pogingen van de linksbuiten. Dat deed de goalie ook op een heerlijke volley van Immers. Aan de andere kant was de beste mogelijkheid voor Kelvin Leerdam, die niet leek te beseffen in welke situatie hij zich bevond. De middenvelder kon doorlopen richting het doel van zijn voormalige werkgever, maar besloot wild voor te geven.

In de tweede helft waren er minder kansen te noteren. Zowel Vitesse als Feyenoord leek de ‘nul’ meer te koesteren dan een doelpunt van eigen makelij. Dit maakte het er ondanks de strijd en vechtlust van beide elftallen niet veel vermakelijker op. Pas in de slotfase waren er weer wat kansjes te noteren, maar zowel Velthuizen als Vermeer hield zijn doel, ook na een karrenvracht aan wissels, schoon.

Zowel Vitesse als Feyenoord schiet weinig op met een puntendeling. Vitesse blijft op een teleurstellende elfde plaats staan en mist de aansluiting met de top van de competitie. Feyenoord zakt een plaatsje ten opzichte van FC Twente, dat net zo veel punten heeft als de Rotterdammers, maar beschikt over een beter doelsaldo.


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner