09.11.2014 18:33

PSV pakt in extremis drie punten

Memphis Depay (r.) probeert Milano Koenders (m.) op het verkeerde te zetten, terwijl Bryan Linssen op de achtergrond meeloopt tijdens Heracles - PSV. (09-11-2014).

PSV heeft in de slotfase de drie punten veiliggesteld. De ploeg van trainer Phillip Cocu had veel moeite met Heracles Almelo, maar dankzij een fout van doelman Dennis Telgenkamp zorgde Karim Rekik ervoor dat PSV er alsnog met de overwinning vandoor gaat: 1-2.

PSV begon iets beter en kreeg een paar kansjes, maar Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum konden de bal niet op doel krijgen. Hierna zakten de bezoekers wat in en voerde Heracles de druk op. Toch duurde het even voordat de thuisploeg een kans kreeg. Die kans was ook meteen raak nadat Jeroen Zoet een vrije trap van Oussama Tannane losliet. Bryan Linssen reageerde alert en schoot de bal van dichtbij binnen.

De bezoekers gingen daarna wel wat beter spelen, maar kansen leverde dat niet echt op. Tot vlak voor rust. Heracles verspilde de bal op het middenveld, waardoor Memphis Depay veel ruimte kreeg voor een actie. De aanvaller deed net alsof hij schoot, maar passte de bal slim naar de volledig vrijstaande Luuk de Jong. De spits nam aan en schoot met zijn linker koelbloedig raak.

In de tweede helft viel er weinig te genieten. Heracles hield gemakkelijk stand, omdat PSV erg slordig was in balbezit. De thuisploeg zette ook veel druk op de tegenstander, die daar de nodige moeite mee had. Toch ontstonden er bijna geen kansen. Pas tien minuten voor tijd kregen beide teams nog een paar goede mogelijkheden. Eerst hadden de bezoekers veel pech nadat De Jong de bal snoeihard op de lat volleerde. Een paar minuten later profiteerde Tannane bijna van een fout van Karim Rekik, maar de aanvaller schoot in het zijnet.

Het slotoffensief van PSV leverde ineens veel kansen op. Heracles stond met de rug tegen de muur en kon alleen nog maar wegwerken. Depay schoot na een soloactie enkele centimeters naast en Adam Maher schoot vlak voor tijd recht op doelman Dennis Telgenkamp af. In de blessuretijd was het dan toch nog raak. Karim Rekik profiteerde van een fout van Telgenkamp, die zich simpel aan de kant liet zetten. De verdediger tikte daardoor van dichtbij binnen en zorgde ervoor dat PSV op karakter de drie punten meeneemt. De ploeg blijft daardoor vier punten voor op Ajax.

Door: Rijcko Treep