14.11.2014 11:45

'Liverpool wil Origi in winter terughalen'

Liverpool nam deze zomer Divock Origi over van Lille en verhuurde hem direct één seizoen aan de Franse club. Omdat Liverpool in het huidige seizoen in aanvallend opzicht tegenvalt, overweegt de club om Origi in de winterstop terug te halen.

Het Engelse Daily Mail meldt dat Liverpool echter geen clausule heeft opgenomen in het huurcontract. Als de Premier League-club Origi vroegtijdig wil terughalen, dan zal het dus met een geldbedrag over de balk moeten komen. Liverpool nam de Belg deze zomer voor een bedrag van 12,5 miljoen euro over van Lille.

Zelf ziet Origi het wel zitten om in de winterstop naar Liverpool te trekken. "Het is niet aan mij om de keuzes te maken, maar als de club (Lille, red.) mij in januari wil laten gaan, dan vertrek ik graag naar Liverpool", aldus Origi. "Ik zei dat ik het hele seizoen zou blijven en hier wil ik mij graag aan houden, maar als de beslissing door de clubs wordt gemaakt, dan sta ik niet negatief tegenover een vertrek naar Liverpool."

"Ik zou liever vroeger dan later naar Liverpool vertrekken. Ik ben hier bij Lille en dat is prima. Het is een goede club en ze hebben me veel geholpen. Maar ik kan niet wachten om in de Premier League te spelen, want ik denk dat het beter bij me past. Als er zich een kans voordoet om eerder aan te sluiten bij Liverpool, dan grijp ik die aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner