14.11.2014 12:27

Vuurwerk was eerbetoon aan PEC Zwolle-fan

Tijdens de Eredivisie-wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen werden in de elfde minuut van de wedstrijd elf vuurpijlen afgestoken. Waarom was onduidelijk, maar nu blijkt dat het een eerbetoon was aan PEC Zwolle-fan Wim Reekers, die exact elf jaar geleden overleed.

In diezelfde nacht waren er in Zwolle ongeregeldheden tussen PEC- en Ajax-supporters. De twee 'incidenten' werden met elkaar in verband gebracht, maar de twee zaken bleken niets met elkaar te maken hebben.

Middels een brief hebben de vrienden en het broertje van Reekers duidelijkheid verschaft. RTV Oost is in bezit van de brief, waarin uitleg worden gegeven.

De brief van de vrienden en het broertje van Wim Reekers:

Beste lezers, PEC Zwolle supporters

Naar nu blijkt heeft dit negatieve en verontrustende reacties gegeven onder de supporters en andere aanwezigen. Deze negatieve reacties werden extra uitvergroot door de onlusten die later in de nacht hebben plaatsgevonden nabij de kruising Ceintuurbaan/Meppelerstraatweg. Er werd een verband gelegd tussen het vuurwerk en de onrust en rellen die nacht. Er was absoluut geen enkel verband tussen deze twee zaken. Het was een heel vervelend toeval dat beide zaken elkaar opvolgden. Het was absoluut niet de bedoeling van de mensen die het vuurwerk hebben afgestoken om mensen onrust of angst te bezorgen.

Wim Reekers
Elf jaar geleden is onze vriend en broer Wim Reekers, op 08 november, door zinloos geweld om het leven gekomen. Hoe lang elf jaar ook mag klinken, voor vrienden en familie van Wim, gaat er bijna geen dag voorbij dat we niet aan hem moeten denken. Zeker op de dag van zijn overlijden herdenken wij hem altijd. Zo ook deze dag. Wij vinden dat zijn dood, door het gevolg van zinloos geweld, NOOIT vergeten mag worden. Vandaar deze actie. 11 pijlen in de 11e minuut van zijn favoriete club PEC/FC Zwolle. Het is dus nooit de bedoeling geweest om enige vorm van overlast te bezorgen, we wilden hem alleen eren en gedenken. Middels dit schrijven willen wij, aan een ieder die negatieve reacties en of gevoelens heeft overgehouden aan deze goedbedoelde actie, onze welgemeende excuses aanbieden.

Met vriendelijke groet,
Vrienden en broertje van Wim Reekers

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner