17.11.2014 12:27

Handscanner tegen hooligans bij Ferencvárosi

Het thuispubliek van Ferencvaros steunt de ploeg. (08-05-12)
Het thuispubliek van Ferencvaros steunt de ploeg. (08-05-12)

In een poging om het hooliganisme terug te dringen, heeft het Hongaarse Ferencvárosi een opvallende maatregel genomen. Bij de ingang van het stadion heeft de club handenscanners geplaatst.

De handenscanner doet exact wat de naam doet vermoeden: de hand scannen. The Washington Post meldt dat de supporters van de club bij aanschaf van een clubkaart hun hand moeten laten scannen. De handscanner controleert vervolgens bij de wedstrijden of degene die probeert binnen te komen, daadwerkelijk de bezitter van de clubkaart is.

Supporters van de Hongaarse voetbalvereniging verzetten zich hevig tegen de handenscanners. Leden van 'Ferencvárosi Ultras' bezoeken inmiddels de thuiswedstrijden niet meer; zij vinden de handenscanners een inbreuk op hun privacy.

Ferencvárosi heeft wat Nederlandse tintjes. Zo speelden in het verleden de Nederlanders Arsenio Valpoort, Julian Jenner en Quenten Martinus bij de Hongaarse club. Tegenwoordig staan Roland Lamah (oud-Roda JC) en Jack Tuyp onder contract bij Ferencvárosi. Laatstegenoemde wordt dit seizoen aan Helmond Sport verhuurd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner