18.11.2014 09:26

FC Utrecht blijft hopen op geld uit Engeland

Bij FC Utrecht blijft men hoop houden dat geld ontvangt voor de transfer die Michel Vorm deze zomer van Swansea City naar Tottenham Hotspur maakte. De Domstedelingen denken een sterke zaak te hebben.

Toen Michel Vorm deze zomer de overstap van Swansea City naar Tottenham Hotspur maakte, verwachtte FC Utrecht geld te ontvangen. De Utrechters hadden recht op een doorverkooppercentage van dertig procent, maar vooralsnog heeft de Eredivisie-club geen cent ontvangen uit Engeland.

Toen FC Utrecht navraag deed naar de transfer, kreeg het te horen dat er geen transferbedrag was gemoeid met Vorm’s overgang van Swansea City naar Tottenham Hotspur. Tegelijkertijd vertrok Ben Davies ook van Swansea naar The Spurs voor een bedrag van acht miljoen euro en bewandelde Gylfi Sigurðsson de omgekeerde weg. Volgens FC Utrecht was Vorm bij deze deal betrokken en probeerden de clubs de doorverkoopclausule te omzeilen.

De Telegraaf meldt dat de Utrechters nu extra munitie hebben. Tottenham Hotspur-trainer Muaricio Pochettino heeft dit seizoen nog maar achttien minuten speeltijd gegeven aan Davies, wat erg weinig is voor een speler die voor een bedrag van acht miljoen euro is gekocht. Volgens FC Utrecht is dat een extra aanwijzing dat er met transferbedragen is geschoven en Swansea City op deze manier onder het doorverkooppercentage probeert uit te komen.

"Wij hebben er alle vertrouwen in dat de FIFA de feiten juist zal beoordelen. Zij hebben deze informatie en vergelijkingen al gekregen", laat Utrecht-directeur Wilco van Schaik weten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner