18.11.2014 11:24

Diemers doet Cambuur belofte: "Ik kom terug"

Mark Diemers schiet de bal richting het doel terwijl de PSV-verdediging kansloos toekijkt. (25-09-14)
Mark Diemers schiet de bal richting het doel terwijl de PSV-verdediging kansloos toekijkt. (25-09-14)

FC Utrecht-middenvelder Mark Diemers neemt het aanstaande zondag op tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot: SC Cambuur. Diemers noemt het treffen met de Leeuwarders 'heel speciaal'.

"Ik ken en spreek heel veel van de jongens nog. Ook met Ramon Leeuwin heb ik het hier in Utrecht vaak over ze", vertelt Diemers in de Huis aan Huis. "Ik gun Cambuur veel maar die twee keer per jaar wil ik echt van ze winnen en ook boven ze eindigen. Het gaat een attractieve wedstrijd worden tussen twee voetballende teams. Details gaan de doorslag geven."

Of Diemers tegen Cambuur in actie komt, is nog maar de vraag. "Ik heb helaas nog geen zekere basisplaats kunnen veroveren. Gelukkig kom ik wel regelmatig aan spelen toe en heeft de technische leiding veel vertrouwen in me uitgesproken. Mijn niveau is hier flink toegenomen. Het moment dat ik door ga groeien tot een vaste waarde komt steeds dichterbij."

De 21-jarige middenvelder heeft veel respect voor zijn oude club, maar dat behoedt hem niet om een doelpunt te gaan vieren. "Ik ga zeker juichen als ik in De Galgenwaard een goal weet te maken, maar ik zal niet de hekken in gaan vliegen. Mocht ik in Leeuwarden scoren dan doe ik dat heel ingetogen. Want het zal altijd mijn cluppie blijven en ik kom absoluut ooit een keer terug om hier te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner