22.11.2014 16:03

De Jong: "Leeuwin is sterkhouder van Utrecht"

Ramon Leeuwin (r.) van FC Utrecht laat FC Twente-speler Hakim Ziyech achter zich. (25-09-2014)
Ramon Leeuwin (r.) van FC Utrecht laat FC Twente-speler Hakim Ziyech achter zich. (25-09-2014)

Zondag gaat SC Cambuur op bezoek bij FC Utrecht. Dat betekent voor voor Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin een weerzien met zijn oude club. Henk de Jong, trainer van Cambuur, kijkt daar naar uit. 

"Hij is daar een sterkhouder, een van de steunpilaren van het team. Het is mooi als een oud-speler het bij een andere club goed doet, dat gun ik die jongens. En Leeuwin dus ook, want ik heb een goede band met hem. Ik noem dat altijd voetballiefde", zegt De Jong in het Friesch Dagblad.

Leeuwin speelde vorig seizoen voor Cambuur en had een belangrijk aandeel in de handhaving. Zijn sterke seizoen leverde hem de transfer naar FC Utrecht op, waar hij al eerder onder contract stond.

Tegen FC Utrecht beleefde De Jong vorig seizoen zijn debuut als hoofdtrainer in de Eredivisie. Dat was na het noodgedwongen van Dwight Lodeweges, die een paar dagen eerder had aangekondigd over te zullen stappen naar aartsrivaal sc Heerenveen. Maar daar wil De Jong niet te veel op terugblikken. "Voor mij is dit gewoon een wedstrijd."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner