22.11.2014 22:38

Willem II verzuimt zichzelf te belonen

Willem II was zaterdagavond in het duel met Excelsior gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de Tilburgers vergaten zichzelf te belonen. Het werd 1-1 in het Koning Willem II Stadion.

De thuisploeg  wist in de eerste helft het krachtsverschil niet uit te drukken in doelpunten. De Tilburgers waren heer en meester en kregen ook genoeg kansen om het openingsdoelpunt te maken, maar de 1-0 bleef uit. Zo kreeg Ali Messaoud na een halfuur spelen een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar van tien meter schoot hij de bal naast. Even later kopte Samuel Armenteros de bal van dichtbij over het doel van Alessandro Damen, die de zieke Gino Coutinho verving.

Na rust was in het Koning Willem II Stadion precies hetzelfde beeld te zien als in het eerste bedrijf: de thuisploeg was heer en meester en ging op zoek naar het openingsdoelpunten. Uit de eerste echte kans van de wedstrijd was het echter raak voor Excelsior. Uit een afgemeten voorzet van Daan Bovenberg kopte Tom van Weert knap raak.

Erg lang konden de Rotterdammers echter niet van de voorsprong genieten. Sander Fischer kreeg in het strafschopgebied de bal tegen zijn hand geschoten, waardoor Samuel Armenteros van elf meter mocht aanleggen. De spits van Willem II bleef koel en benutte de penalty. Ondanks dat het team van Jurgen Streppel nog aandrong na de gelijkmaker bleef de 2-1 uit.

Door het gelijke spel stijgt Willem II een paar plaatsjes op de ranglijst. De Tilburgers staan nu op de achtste plaats. Excelsior vinden we terug op de dertiende plek.

Door: Vincent Houttuin