24.11.2014 10:47

De Kromme geniet van Mexicaan Guardado

Andrés Guardado verlaat tijdens FC Groningen - PSV Eindhoven geblesseerd het veld. (23-11-2014)
Andrés Guardado verlaat tijdens FC Groningen - PSV Eindhoven geblesseerd het veld. (23-11-2014)

PSV Eindhoven won zondagmiddag niet van FC Groningen (1-1) en bovendien zagen de Eindhovenaren Andrés Guardado geblesseerd uitvallen. Willem van Hanegem hoopt dat de blessure meevalt.

"Wat is die Guardado toch een belangrijke speler voor PSV", zegt de voormalig middenvelder in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Als je hem volgt in een wedstrijd, zie je dat zijn spel veel weg heeft van hoe Jan Wouters dat vroeger speelde. Die Mexicaan kan heel goed voetballen, weet dat zelf ook best wel, maar heeft niet de behoefte om dat constant te demonstreren. Hij doet wat nodig is, durft de bal een simpele peer te geven en laat zijn kunstjes pas zien als de wedstrijd daarom roept."

"Een super professionele kerel", vervolgt Van Hanegem. "Dat is dus precies de instelling die topvoetbal vraagt. Gedoseerd durven te spelen en het beste bewaren voor de momenten dat het moet. Ik geniet heel erg van zo'n voetballer. Guardado maakt PSV sterk, vind ik mooi om te zien, ik hoop dat het meevalt met de enkelblessure waarmee hij uitviel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner