25.11.2014 14:47

"Maakt me niet uit tegen wie we spelen"

AZ keeper Esteban maakt een redding in de wedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie. (22-11-14)
AZ keeper Esteban maakt een redding in de wedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie. (22-11-14)

AZ Alkmaar staat momenteel op een knappe vijfde plaats in de Eredivisie. AZ-doelman Esteban wil niet te hard van stapel lopen en weet dat komend weekend het duel met Cambuur op het programma staat.

"Tot nu toe doen we het goed, maar de clubs staan in de Eredivisie erg dicht bij elkaar. Het is te vroeg om te praten over waar we kunnen eindigen. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd denken. Toen Duitsland in Brazilië wereldkampioen werd, dachten ze ook niet na de eerste wedstrijd al na over de titel. We moeten proberen tot de winterstop goed te blijven presteren en deze klassering vast te houden. In januari kijken we dan weer verder", vertelt de sluitpost op de clubsite van AZ.

Zaterdag speelt AZ in Leeuwarden tegen Cambuur. "Het maakt me niet uit tegen wie we spelen, of het een topclub is of een lager geklasseerde club. Iedere wedstrijd is belangrijk. Cambuur zal lastig worden, net zoals het tegen Vitesse lastig was. Maar als we met dezelfde mentaliteit de wedstrijd in gaan, dan winnen we ook in Leeuwarden", vervolgt Esteban, die vorig seizoen de 'nul' hield in Leeuwarden. "Ik herinner me die middag nog wel. Het werd 0-0. Het was een moeilijke wedstrijd en dat verwacht ik nu ook weer. En ik reken erop dat ik nu weer een clean sheet achter mijn naam krijg, haha."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner