26.11.2014 11:01

Verslagen Jordy Buijs komt sterker terug

Jordy Buijs wordt tijdens het competitieduel Ajax - sc Heerenveen op de brancard geholpen. (22-11-2014)
Jordy Buijs wordt tijdens het competitieduel Ajax - sc Heerenveen op de brancard geholpen. (22-11-2014)

Jordy Buijs liep afgelopen weekend een kruisbandblessure op tijdens het competitieduel Ajax - sc Heerenveen. Een enorme klap voor de verdediger annex middenvelder van Heerenveen.

"Ik had de tranen in mijn ogen staan toen ze me in het ziekenhuis vertelden dat de kruisband kapot was", vertelt Buijs aan de Leeuwarder Courant. "Vooraf gaven mensen nog aan dat het wel zou meevallen. In plaats daarvan is het seizoen voorbij. Dit is een enorme klap. Dat het zo erg zou zijn, had ik ook zelf niet in de gaten. Mijn knie is nooit een zwakke plek geweest. Ik moet worden geopereerd, maar eerst moet al het vocht weg. Dat kan nog wel een paar weken duren." 

Buijs kreeg veel steunbetuigingen. "Het zegt me dat ik belangrijk ben voor het team. En gelukkig is mijn vrouw bij me. Aan haar heb ik veel steun. Ik zal hier professioneel mee moeten omgaan, hoe moeilijk dat ook is. Ik heb het nooit van mijn talent moeten hebben. Mijn mentaliteit heeft me altijd op de been gehouden. Diezelfde mentaliteit gaat me nu ook weer op de been brengen. Dat weet ik zeker. Ik kom sterker terug."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner