27.11.2014 14:40

Neefje De Jong-broers scoort er lustig op los

Remy Raterink (l.) ontsnapt aan de aandacht van Kevin Görtz (r.) tijdens het competitieduel WKE Emmen - HSC'21. (12-10-2014)
Remy Raterink (l.) ontsnapt aan de aandacht van Kevin Görtz (r.) tijdens het competitieduel WKE Emmen - HSC'21. (12-10-2014)

Remy Raterink - het neefje van Luuk en Siem de Jong - is goed begonnen aan het seizoen in de Zondag Topklasse. De spits scoorde al elf keer in twaalf competitiewedstrijden.

Raterink speelde tot zijn achttiende voor de Doetinchemse amateurclub DZC '68, maar vertrok vervolgens naar De Graafschap. Bij de 'Superboeren' speelde hij twee jaar voor het beloftenelftal. "Een mooie tijd, zoals de periode bij De Graafschap ook echt leerzaam was. Je traint dagelijks, staat met goede voetballers op het veld, daar word je sowieso niet slechter van", vertelt Raterink aan De Gelderlander.

Doorbreken deed hij niet bij De Graafschap, waardoor hij in 2012 vertrok naar topklasser HSC'21. In Haaksbergen heeft Raterink inmiddels zijn draai gevonden. De afgelopen seizoenen hebben onder meer Kevin van Veen (FC Oss) en Torino Hunte (FC Eindhoven) de overstap van de Topklasse naar de Jupiler League gemaakt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner