28.11.2014 14:10

Groningen gaat met goed gevoel naar Twente

FC Groningen gaat zondag met vertrouwen op bezoek bij FC Twente. De Trots van het Noorden hield afgelopen weekend PSV knap op een 1-1 gelijkspel. "We hebben een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd zullen dat meenemen naar Twente-uit."

Maar FC Groningen in de eigen Euroborg of buitenshuis is een wereld van verschil. Thuis verloren de noorderlingen nog geen enkele keer. Op vreemde bodem werd er slecht één keer gewonnen. "Thuis zijn we sterk dit seizoen en laten we het zien. We zijn ondanks het bezoek van tegenstanders als Ajax en PSV nog altijd ongeslagen en dat geeft vertrouwen", zegt Michael de Leeuw.

De publiekslieveling vervolgt: "In uitwedstrijden zijn we nog niet top. Eigenlijk moeten we uit hetzelfde doen als thuis, maar op één of andere manier lukt dat nog niet." 

Het treffen in Enschede wordt hoe dan ook een lastige klus voor Groningen. "FC Twente heeft afgelopen weekend gewonnen van PEC Zwolle en doen het gewoon erg goed in de competitie. Het is in Enschede altijd een lastige wedstrijd en de enige keer dat ik er heb gespeeld en er wat te halen was, was tijdens de play-offs van twee jaar geleden." 

"Daar gingen we in de laatste minuten pas onderuit. We willen uit meer winnen, hebben een goede ploeg, dus dat kan zomaar tegen FC Twente gebeuren", aldus De Leeuw.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner