28.11.2014 19:15

Orlando Engelaar ontbreekt bij FC Twente

Orlando Engelaar moet het thuisduel van FC Twente met FC Groningen van zondag nog aan zich voorbij laten gaan. De ervaren middenvelder is herstellende van een kuitblessure. Trainer Alfred Schreuder mist ook de al langer geblesseerde Felipe Gutiérrez en Shadrach Eghan. "Ik ga ervan uit dat verder iedereen beschikbaar is", zei Schreuder vrijdag.

De coach is op de hoogte van de sterke punten van FC Groningen. "Ik vind Groningen een goed georganiseerde ploeg, kijk maar hoe ze tegen PSV gespeeld hebben", zo verwees hij naar het gelijkspel van vorige week (1-1). Volgens Schreuder zijn Tjaronn Chery, Michael de Leeuw en Jarchinio Antonio de mensen in vorm. ,,Het is dan ook een pittige tegenstander waar rekening mee gehouden moet worden.''

Groningen hoopt in de Veste een einde te maken aan een negatieve reeks. De ploeg wist in 2004 voor het laatst een uitduel met Twente te winnen. "Het is traditioneel een lastige uitwedstrijd, maar de tijd dat we weer eens winnen komt steeds dichterbij", wist trainer Erwin van de Looi.

Mahi

De coach kondigde vrijdag al aan dat Mimoun Mahi in ieder geval niet zal starten. De linksbuiten viel vorige week tegen PSV sterk in. "Je weet dat er met zijn invalbeurt iets extra’s gaat gebeuren in de wedstrijd. Hij heeft veel bewijsdrang en moet de momenten dat hij zich wil bewijzen nog iets meer verdelen over de speeltijd."

Het meespelen van Nick van der Velden, Martijn van der Laan en Lorenzo Burnet is nog onzeker. Henk Bos, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Dino Islamovic en Arjen Hagenauw ontbreken wegens verschillende kwetsuren hoe dan ook.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner