28.11.2014 21:50

Willem II heeft geen kind aan FC Dordrecht

Samuel Armenteros (l.) juicht, want hij heeft zojuist de 0-1 op het scorebord gezet in de wedstrijd FC Dordrecht - Willem II. (28-11-2014)

Zonder veel moeite te hoeven doen, heeft Willem II met een 0-4 overwinning drie punten weten te pakken tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Een fanatieke start van de Tilburgers deed de thuisploeg al snel de das om.

Al na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Willem II was heer en meester in de eerste zeventien minuten van de wedstrijd. FC Dordrecht kwam er niet aan te pas en moest toezien hoe de Tilburgers in het Riwal Hoogwerkers Stadion konden doen wat ze wilden. Al na zeven minuten spelen was het zo Samuel Armenteros die de bezoekers op voorsprong zette. De goaltjesdief van Willem II soleerde eenvoudig langs Josimar Lima richting doelman Filip Kurto. Voor Armenteros was het vervolgens een koud kunstje om de bal langs Kurto tegen de touwen te schuiven.

Daar bleef het echter niet bij voor FC Dordrecht. Tien minuten later was het Ben Sahar die de wedstrijd al in het slot gooide. Nadat Bruno Andrade aan de rechterflank kinderlijk eenvoudig kon opstomen, leverde de vleugelaanvaller een voorzet op maat af in de voeten van Sahar. Een niet te missen kans voor de aanvaller van Willem II, die zijn ploeg dan ook op 0-2 zette.

Na deze treffer van Sahar was het echter gebeurd met de pret in Dordrecht. Het niveau zakte na de tweede treffer van de avond ver weg. Tot aan de rust gebeurde er aan beide kanten van het veld zo goed als niets. FC Dordrecht was niet bij machte om ook maar iets te forceren en Willem II leek het wel mooi te vinden na de ruime voorsprong. Het baltempo bij de Tilburgers van het eerste kwartier was ver te zoeken en beide ploegen kwamen niet veel verder de bal naar elkaar over te tikken rond de middenlijn.

Ook na de rust was het niet veel beter op het veld in Dordrecht. Willem II ontdeed zich bij vlagen echter aan de verder geestdodende wedstrijd. Dat had het vooral te danken aan het zwakke verdedigen van de thuisploeg. Zo kregen de Tilburgers tien minuten na rust alle ruimte om de 0-3 op het scorebord te zetten. Ben Sahar ontsnapte aan de rechterkant van het veld en aangekomen in het strafschopgebied kreeg de Israëliër alle tijd om de bal panklaar in de voeten te leggen van Armenteros, die de bal voor het intikken had. Vlak voor tijd was het daarnaast nog een keer raak. Invaller Terell Ondaan deed de laatste duit in het zakje door enkele seconden voor tijd voor de 0-4 te tekenen. Robert Braber legde de bal uit een hoge bal op een presenteerblaadje neer voor vleugelaanvaller Ondaan.

De Tilburgers boekten drie belangrijke punten en stegen plotsklaps naar de achtste plaats op de ranglijst. Een plek waar FC Dordrecht alleen maar van kan dromen. De thuisploeg blijft met slechts vijf punten de hekkensluiter in de Eredivisie en kan zich gaan opmaken voor een zwaar restant van het seizoen.