29.11.2014 21:42

Efficiënt FC Utrecht verslaat slap NAC

Yassin Ayoub (l.) en Mark van der Maarel (m.) feliciteren Ruud Boymans (r.) met zijn treffer tijdens NAC Breda - FC Utrecht. (29-11-2014)

FC Utrecht heeft vandaag kinderlijk eenvoudig NAC Breda verslagen. In Breda won FC Utrecht met 1-5 dankzij doelpunten van Ruud Boymans (2), Édouard Duplan, Rubio Rubin en Nacer Barazite. Jeffrey Sarpong deed wat terug voor NAC, dat met name in de tweede helft bijzonder slap en futloos speelde.

NAC Breda was in de eerste helft de bovenliggende partij, het was FC Utrecht dat de doelpunten maakte. Zonder daarvoor ook maar in de buurt te zijn geweest van het doel van NAC, schoot Ruud Boymans de bezoekers op voorsprong, na een fraai uitgevoerde aanval. Het doelpunt van de spits werd overigens gemist door een groot gedeelte van de NAC-supporters, omdat zij uit protest tegen de tegenvallende resultaten van NAC pas in de twaalfde minuut het stadion inkwamen.

Ook na de entree van de supporters had NAC het meeste balbezit, maar veel deed de ploeg van trainer Eric Hellemons er niet mee. Er werd zonder overleg en overtuiging aangevallen en daardoor bleef FC Utrecht makkelijk overeind. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, dankzij een doelpunt uit het niets van Jeffrey Sarpong. Met een harde pegel in de bovenhoek schoot hij de 1-1 geweldig binnen.

Na de gelijkmaker bleef het spelbeeld hetzelfde, NAC had het balbezit maar creëerde geen kansen. De ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten, maar daar dacht Édouard Duplan anders over. De Fransman, die na elf maanden blessureleed terugkeerde in het elftal van trainer Rob Alflen, schoot met een gedrukte dropkick FC Utrecht weer op voorsprong: 1-2.

Geblunder in de NAC-verdediging zorgde voor de beslissing. Rémy Amieux vergat uit te verdedigen en daar maakte Duplan handig gebruik van. Zijn balletje breed bereikte Boymans en die kon vogeltje vrij de 1-3 in het doel schuiven.

Daarmee was het verzet van NAC gebroken. Geen enkel moment leek de thuisploeg er geloof in te hebben de wedstrijd nog te kunnen kantelen. FC Utrecht bleef eenvoudig overeind en maakte zelfs nog de 1-4. Dit keer lag een blunder van Jelle ten Rouwelaar aan ten grond slag. Hij liet een vrije trap uit zijn handen glippen en daar profiteerde Rubio Rubin optimaal van: 1-4. Nacer Barazite strooide extra zout in de wonden door ook nog eens de 1-5 binnen te schieten.

Door de nederlaag van NAC en de winst van Heracles zakken de Bredanaars naar de zeventiende plek. FC Utrecht klimt naar het linkerrijtje en staat nu negende.

Door: Jesper Davelaar