30.11.2014 16:16

PEC Zwolle met speels gemak langs Excelsior

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met veel overtuiging zijn tweede uitoverwinning van het seizoen geboekt. Het team van Ron Jans beleefde een gemakkelijke middag op bezoek bij Excelsior en won met liefst 0-5.

De Zwollenaren moesten het onder andere stellen zonder Wout Brama (kuitblessure), Joost Broerse (voetblessure) en Tomáš Necid (schorsing), maar dat ging de ploeg van trainer Ron Jans prima af. Nijland, die Necid in de spits verving, zorgde na zeventien minuten spelen voor de openingstreffer. Op aangeven van Jody Lukoki prikte de 26-jarige aanvaller de 0-1 binnen.

Niet veel later stond ook de 0-2 op het scorebord. Excelsior leek door het eerste doelpunt van slag en daar profiteerde PEC Zwolle optimaal van. Nadat Nijland een enorme kans had gemist, mocht de maker van de 1-0 weer een poging wagen. Ook dat schot mislukte, maar de bal kwam terecht bij Mustafa Saymak, die van dichtbij scoorde. De 0-3, die niet veel later kwam, werd gemaakt door Jesper Drost. Hij werd aangespeeld door Ryan Thomas en schoot de bal beheerst achter Excelsior-doelman Gino Coutinho.

Na rust bleef PEC Zwolle een hoog tempo hanteren en daar had Excelsior geen antwoord op. In de 52e minuut gooide Nijland de wedstrijd in het slot. De aanvaller was het eindstation van een mooie aanval en tekende met een beheerst schot voor zijn tweede doelpunt van de middag: 0-4. Iets meer dan een kwartier later viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Met een schot dat strak in de kruising belandde, zorgde Saymak voor de 0-5.

De 0-5 overwinning van PEC Zwolle op Excelsior is de grootste uitzege van de Zwollenaren in de Eredivisie. Door de zege stijgt de ploeg van Jans naar de zesde plek op de ranglijst en heeft het een achterstand van slechts één punt op Feyenoord, FC Twente en AZ. Excelsior vinden we terug op de veertiende plek.

Door: Vincent Houttuin