30.11.2014 16:20

Nemanja Gudelj: "Ze zijn druk met me bezig"

Nemanja Gudelj (l.) en Jeffrey Gouweleeuw (r.) vieren de 0-2 tijdens het competitieduel SC Cambuur - AZ Alkmaar. (29-11-2014)
Nemanja Gudelj (l.) en Jeffrey Gouweleeuw (r.) vieren de 0-2 tijdens het competitieduel SC Cambuur - AZ Alkmaar. (29-11-2014)

Nemanja Gudelj begint elke week belangrijker te worden voor AZ. De middenvelder kwam al tot ruim honderd duels in de Eredivisie en heeft ook al in de Europa League ervaring, maar ondanks die gegevens komt hij maar moeilijk tot scoren. Dat lijkt dit seizoen wel anders te zijn.

'Er is me altijd gezegd dat ik het in me heb om veel te scoren. Ik kwam nooit verder dan zes doelpunten in één seizoen. Nu zit het mee'', beseft de middenvelder, die vorig jaar de transfer maakte van NAC Breda naar AZ. ''Ik ben rustiger geworden voor de goal. Dat heeft ook te maken met veel trainen, want ik ben er echt mee bezig. Daarnaast praat ik er over en analyseer ik wedstrijdbeelden. Het was vroeger blind met de wreef schieten, nu is het meer gericht.''

Gudelj krijgt veel tips van de technische staf in Alkmaar. ''Marco van Basten heeft gezegd dat ik veel meer moest gaan schieten van buiten de zestien. Dennis Haar zei dat ik minder op kracht moest gaan schieten en John van den Brom zegt dat ik het aantal van tien minimaal moet halen. Ze zijn dus druk met me bezig.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner