30.11.2014 17:01

Belgische topper eindigt in gelijkspel: 2-2

De topper in de Belgische Jupiler Pro League tussen Anderlecht en Club Brugge heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Het duel in Brussel eindigde na een tumultueuze slotfase in 2-2. Door het gelijkspel blijft Brugge aan kop van de ranglijst, Anderlecht blijft tweede.

Brugge kwam in het Stade Constant Vanden Stock na 26 minuten op voorsprong door een rake vrije trap van de Spanjaard Víctor Vázquez. Dennis Praet herstelde nog voor rust het evenwicht. Tien minuten na het begin van de tweede helft bracht Olivier Deschacht de thuisploeg op voorsprong en Anderlecht leek lang te gaan winnen.

Vijf minuten voor tijd kreeg Timmy Simons de mogelijkheid om vanaf de strafschopstip de 2-2 op het scorebord te brengen. De oud-PSV'er miste echter, maar zag Vázquez in de 89e minuut met wederom een rake vrije trap alsnog de 2-2 binnen schieten.