03.12.2014 14:35

Samenwerking Feyenoord en Excelsior eindigt

Kevin Vermeulen (l.) in duel met Terence Kongolo (r.) tijdens het benefietduel tussen Feyenoord en Excelsior. (05-01-2014)
Kevin Vermeulen (l.) in duel met Terence Kongolo (r.) tijdens het benefietduel tussen Feyenoord en Excelsior. (05-01-2014)

Het ziet ernaar uit dat de samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior na dit seizoen stopt. Excelsior profiteerde  jaren van gehuurde spelers uit het kamp van Feyenoord en de ploegen hebben samen een beloftenelftal.

Technisch directeur Martin van Geel (Feyenoord) bevestigt dit bericht tegenover het Algemeen Dagblad. "Het is wel duidelijk dat het die kant op gaat. Daar zijn we de afgelopen jaren naar toegegroeid." Van Geel legt ook uit dat de beëindiging niet alleen vanuit Feyenoord komt.

"Excelsior heeft een jonge en dynamische directie en wil zijn eigen weg inslaan. Ze laten ook zien dat ze het goed voor elkaar hebben", beseft de directeur van Feyenoord." De beslissing werd vorig jaar al officieus gemaakt, omdat er aan de samenwerking een opzegtermijn van twee jaar kleeft.

De beslissing om te stoppen met de samenwerking zal ook te maken hebben met de nieuwe indeling van de Nederlandse competities. Omdat de rol van beloftenploegen onder de Eredivisie en Jupiler League belangrijker wordt, zal Feyenoord op eigen pootjes willen staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner