03.12.2014 15:57

Ook oud-Ajacied raadt Ødegaard Ajax aan

Na de overwinning op NEC staan Cristian Chivu (l.), André Bergdølmo (m.) en Jan van Halst met de kampioensschaal op de foto. (05-05-2002)
Na de overwinning op NEC staan Cristian Chivu (l.), André Bergdølmo (m.) en Jan van Halst met de kampioensschaal op de foto. (05-05-2002)

Steeds meer mensen rondom Martin Ødegaard roepen dat het vijftienjarige talent zijn carrière voort moet zetten bij Ajax. André Bergdølmo is, na onder andere de bondscoach van Noorwegen, de volgende die de jonge voetballer advies meegeeft.

"Noorwegen is individueel niet goed genoeg om bij de subtop in Europa te horen. Op één uitzondering na: Martin Ødegaard", meent Bergdølmo. Hij weet precies wat de juiste stap is voor de Noor. "Ik heb gezegd dat-ie naar Ajax moet gaan. Daar krijg je als jong talent gegarandeerd een kans", zo bevestigt de oud-verdediger van Ajax tegenover Voetbal International.

"Hij is de beste speler van Strømsgodset IF en moet zo snel mogelijk weg daar. Ik hoorde dat Real Madrid een aanbieding heeft gedaan met de garantie dat hij altijd met het eerste mag meetrainen. Maar hij zal verstandig zijn, hij is goed opgevoed en geld is niet zijn drijfveer. Zijn vader is een ex-prof en bezit achttien winkels in Noorwegen. Ik heb mijn mening als analist gegeven, ik denk niet dat-ie naar mij luistert, maar zijn vader weet wat-ie doet."

Ødegaard kwam in 2014 in het nieuws toen hij als jongste debutant een kwalificatiewedstrijd speelde. Al op vijftienjarige leeftijd kwam hij in het veld bij de nationale ploeg van Noorwegen. Sindsdien wordt hij aan de wereldtop gelinkt, met onder andere Real Madrid en Liverpool als grootste kanshebbers. Ajax is, vooral door de goede jeugdopleiding en de vele Scandinaviërs bij de ploeg, echter een goede kanshebber om de jongeling over te nemen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner