05.12.2014 12:10

Vitesse-nieuweling: "Weinig geluk gehad"

Joris van Overeem (r.) gokt dat Denys Oliynyk naar zijn linkerkant komt en stapt tijdens Vitesse - FC Dordrecht in. (28-10-2014)
Joris van Overeem (r.) gokt dat Denys Oliynyk naar zijn linkerkant komt en stapt tijdens Vitesse - FC Dordrecht in. (28-10-2014)

Denys Oliynyk speelde zich de afgelopen maanden in de basis bij Vitesse, maar volgens trainer Peter Bosz moet de van Dnipr Dnipropetrovsk overgekomen speler meer scoren. Zijn aantal staat na veertien wedstrijden 'slechts' op twee.

"De coach, de supporters en de media moeten mij maar beoordelen. In een maand tijd heb ik me moeten aanpassen aan de nieuwe club en het nieuwe land. Ik denk dat het me, mede door het vertrouwen van de trainer, aardig is gelukt. Verder wil ik niet te veel over mijn eigen prestaties praten. Ik moet het laten zien op het veld", aldus Oliynyk tegenover Voetbal International.

Vitesse staat momenteel op een teleurstellende elfde plek. Waar dat aan ligt, durft de middenvelder annex aanvaller niet te zeggen. "Met dit team mogen we natuurlijk nooit elfde staan. Ik denk dat we vooral te weinig geluk hebben. We hadden veel meer wedstrijden moeten winnen", vervolgt Oliynyk. "Ik ben er heilig van overtuigd dat we aan het einde van het seizoen Europees voetbal kunnen halen. Gewoon op deze manier doorgaan en met vijf vingers één vuist maken. Hoe zeg je dat in het Nederlands? Als een hecht collectief de punten pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner