06.12.2014 09:33

Van den Berg wil teamprestatie in Groningen

Joey van den Berg verwacht dat sc Heerenveen dit weekeinde als een team voor de drie punten knokt tegen FC Groningen. De middenvelder keert zelf na een schorsing weer terug bij de wedstrijdselectie.

Heerenveen kan de punten goed gebruiken. "Crisis? Zo zie ik het niet", vertelt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Door blessures en schorsingen is het nu een beetje passen en meten. We zitten in een proces. Dat krijg je onherroepelijk met zoveel jonge gasten. Ik hoop dat we in Groningen een teamprestatie kunnen neerzetten. Daar hamer ik voortdurend op."

De middenvelder laat zich graag horen op het veld. "Ik houd ervan om te zeggen waar het op staat. Ik kan niet anders, in dat opzicht ben ik veeleisend. Je hebt in een wedstrijd geen tijd om dingen vriendelijk te vragen. Het is geen brei- of praatclub, weet je. Je wordt soms verrot gescholden en dat moet je accepteren. Maar jongere jongens van nu trekken het zich heel persoonlijk aan. Ze nemen het mee naar huis, terwijl alles op het veld moet blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner