06.12.2014 11:06

Falkenburg probeert cyclus NAC te doorbreken

Erik Falkenburg kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn transfer van afgelopen zomer. De middenvelder dacht een stap hogerop te zetten door van Go Ahead Eagles naar NAC Breda te gaan. Falkenburg verkeert met NAC echter in degradatieproblemen.

"Deze mooie club mag niet voor de Eredivisie verloren gaan. Daar strijd ik voor", laat de voormalig speler van Sparta weten aan het Algemeen Dagblad. "Of mijn keuze voor deze club een verkeerde was? Daar ben ik nu niet mee bezig."

"Ik had niet voorzien dat NAC nu zeventiende zou staan en dat het zo onrustig zou zijn. Dat is moeilijk, maar extra reden om vol voor lijfsbehoud te gaan." Falkenburg ziet een groot verschil met Go Ahead. "Dat soort ploegen staan soepel in de Eredivisie. Niemand raakt in de war van een nederlaag en elke winst voelt als een bonus."

"Hier, bij NAC, is de druk in de degradatiezone gigantisch en veel groter. Dat zit toch in je achterhoofd. De wedstrijden worden anders benaderd. Ik heb dat eerder bij Sparta meegemaakt. Het is moeilijk vertrouwen op te bouwen als je steeds in dezelfde cyclus zit. Beduusd zijn van een nederlaag, opladen en dan weer een tegenslag krijgen. Maar we moeten wel door. Dat probeer ik uit te stralen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner