06.12.2014 11:21

Dordrecht-speler probeert positief te blijven

Teleurgesteld nemen de spelers van FC Dordrecht Ilias Haddad (l.), Josimar Lima (m.) en Joris van Overeem (r.) hun positie weer in nadat Willem II op 0-2 is gekomen. (28-11-2014)
Teleurgesteld nemen de spelers van FC Dordrecht Ilias Haddad (l.), Josimar Lima (m.) en Joris van Overeem (r.) hun positie weer in nadat Willem II op 0-2 is gekomen. (28-11-2014)

Ilias Haddad probeert als speler van FC Dordrecht positief te blijven. De promovendus staat strak onderaan in de Nederlandse competitie en wist vooralsnog slechts één competitieduel te winnen.

"Op een gegeven moment zijn bij ons de kopjes gaan hangen", vertelt Haddad in gesprek met Voetbal International. "Het enige wat we dachten is: dit kunnen we niet, dat kunnen we niet. Daar gaan we vanaf nu mee stoppen. Want er zijn genoeg dingen die we wél goed kunnen. En daar gaan we ons vanaf nu op focussen."

"Dat het dit seizoen moeilijk zou worden wisten we wel, dus daar hoeven we niet door van streek te raken", gaat Haddad verder. "Heracles Almelo begon het seizoen met alleen maar nederlagen. Toen wonnen ze een wedstrijd in de beker tegen FC Emmen en kregen ze ineens door dat ze ook in de Eredivisie gewoon konden winnen. Zo'n ommekeer hebben wij ook nodig. Dan kunnen we gewoon de strijd aan gaan met bijvoorbeeld NAC Breda."

De speler in kwestie ziet dan ook kansen tegen PSV. "Ze zijn niet onverslaanbaar. Ze zijn goed in de counter en hebben snelle vleugelspelers. Als we defensief zo goed staan als tegen Feyenoord en Ajax, waar het pas verkeerd ging nadat we onterecht rood kregen, kunnen we het PSV heel moeilijk gaan maken. En we gaan deze keer in elk geval niet meer één-op-één spelen achterin."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner